Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2015 20:36 - Образи на дегенерацията – европейско психическо разстройство
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1679 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Помните ли финала на предходната статия? Той гласеше:

С „мъдрата“ бабичка Лиз (кралицата) начело, с „морални“ лидери от сорта на Дейвид Камерън, и с „блестящи“ умове като американската коментаторка в „десен“ английски вестник Джанет Дейли, „светлото“ социалистическо бъдеще на Великобритания е сигурно и ще пребъде.

Смъртта на комунизма обсъждаше журналист, наближаващ средна възраст, който притежава съизмерима глупост. На 15-годишна възраст той станал член на Лейбъристката партия. Не на комсомола й, а на самата стара социалистическа развратница. Сетне следвал история и философия. Даже защитил докторат в Кембридж.

Но предпочел да няма ангажименти и станал журналист на свободна практика. Явно мирогледът му е широкоспектърен. Тъй като публикува редовно в минаващите за „десни“ “The Daily Telegraph” и “The Spectator”, както и в „леви“ медии – британския вестник “The Guardian” и американската телевизия CNN. Едва на 23, младежът променил възгледите си. Зарязал лейбъристите и се присламчил към отбора на Дейвид-Камеръновите консерватори. И това ни е познато, нали?

Та в поредната си публична изява този автор жалеше, че – видите ли – днешните скандали не са като ония навремето. Ех, какви сензации предизвиквахме и колко шумни гюрултии вдигахме някога, може да си помисли някой по-стар и от мен. Това днешното кавги ли са? Буря в чаша вода. Ама чак път това момче, което е на Христова възраст?

Например, авторът се спира на аферата „Профумо“, за която сигурно шепа от моето поколение са чували. Но ето, този настоящ „консерватор“ неусетно се връща към своите социалистически – пардон – лейбъристки корени. И одумва висшите класи. Което няма нищо общо с консерватизма и дясното, поне по дефиниция.

            image

„Истината е, че елитът“ – пише момъкът, – „се самоизключи. Неговите предполагаеми добродетели бяха предаността и моралната последователност – а съвестни младежи съществуваха. Но скандалът Профумо, който извади на показ любовната афера между министър от торите и гъвкаво младо гадже[4], свързано със Съветите, разби тази представа на пух и прах. Висшите класи правеха секс, безразборно, след което лъжеха за това. Те бяха мерзавци.“

Опа! И това – поместено в издание, което уж изразява интересите тъкмо на тези „висши класи“! Каква свобода на словото има на Албиона, би възкликнал неосведоменият.

Но както вече, надявам се, знаете, отдавна в политиката не съществуват полюси. Сега всички са социалисти. А обул чепиците на свидетел, цитираният автор ни връща към началото на петдесетте, когато се развихрил – няма как да помня самите събития – най-големият шпионски скандал в следвоенната история.

image


„Когато през 1951 г. Гай Бърджис и Доналд Маклийн изчезнаха загадъчно, Ким Филби заяви на MI5, че добрият стар Гай вероятно беше вражески агент. Антъни Блънт стори същото: посети главатаря на призраците и посочи с пръст Бърджис, за да отклони съмнението от себе си. След кариера на два стола, която може би струваше живота на много британски агенти, Филби избяга в Русия. Когато му предложиха убежище в Москва, Блънт попита своите съветски дресьори, дали биха могли да му гарантират достъп до Лувъра. Те отговориха отрицателно. Така той се предаде на британците, като размени имена срещу имунитет, избавящ го от съдебно преследване.“

image


Ако не знаете, авторът ни връща към т. нар. Кембриджска петорка. Петият, който я допълвал, освен споменатите лица, бил Джон Кейрнкрос. Но той бил разкрит доста по-късно, също от шпионин, но от противниковата страна – Олег Гордиевски. На практика групата с по-точното название Кембриджски шпионски кръг е включвала още хора. До ден днешен се спори около участието в нея на Натаниъл Майер Виктор Ротшилд, 3-и барон Ротшилд, издънка на прословутия банкерски род.

image

                          



Гласувай:
4



1. 1997 - Ако всички леви са хомосексуалисти, как ли се възпроизвеждат?
07.11.2015 23:36
Има сведения, че има и десни хомосексуалисти. Как да различим коя е правилната и коя неправилна педерастия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686057
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031