Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 18:47 - Истинската цена на лустрацията. Грозни думи към моите приятели, "копелетата"
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 4765 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Щеше да е повод не само за оправдана морална гордост, но и за радост разни негодници да ни наричат "копелета на Сорос", ако имахме някаква реална медийна тежест. За съжаление, лафкаджийските "медии" държат доста здраво монопола над публичното внимание. Тоест повечето хора у нас не знаят нищо или знаят лъжи. Както го беше казала "соросоидката" Антоанета Цонева - спечелихме в Интернет, но не и извън него. Разбира се, повечето от нас не са богати хора, нито пък Сорос особено се интересува от България. Но успехът на кресливата пропаганда не е в истината, а в повторението. Няма защо да се заблуждаваме - ние, "копелетата на Сорос" може и да сме по същество почтени хора с обострено чувство за чест. Но за сънародниците си сме именно копелета. Предатели. Родоотстъпници. 

Това, приятели мои, не означава, че трябва да се отказваме от каузите си. То означава просто, че трябва да се борим за тези каузи по много по-свирепи начини. С мирни средства ще се проваляме винаги. Или ще станем безмилостни, тоест точно такива, каквито ни изкарват нашите противници (и каквито са самите те), или ще се провалим като бащите си. Нашите родители не унищожиха БКП/БСП/ДС. Признаха изборите през 1990 за валидни. Разотидоха се. В 1994 не закриха ДПС. В 1997 също не извадиха БСП извън закона. В 2001 гласуваха за царя (а убеждаваха и нас да му верваме). В 2005 не гласуваха (а не го направихме и ние). В 2009 гласуваха (и гласувахме) за ГЕРБ. В 2013 отново не гласуваха и не се бунтуваха (а и ние не го направихме достатъчно енергично). В 2014 или не гласуваха, или гласуваха пак за ГЕРБ (както направихме и ние). Така че нашите родители се провалиха с кротостта си. Засега и ние се проваляме. Ако искаме нова, честна България, сме длъжни да се изправим едновременно срещу цялата българска "политическа класа", защото тя не е никаква политическа класа. Партиите у нас не са истински партии. Реформите не се случват. Лустрация няма. Има само разруха, измами и кражби. За да има някой ден истински партии, истински избори и истински закони, гласувани от истински парламент, ще се наложи България най-сетне да мине през кризата, от която толкова се страхува - и която щеше да бъде много по-лека, ако се беше състояла преди четвърт век. 

Вече не може да бъде лесно като в 1990. Ще се наложи да бъдат физически счупени много глави и на престъпници, и на честни хора. Ще се наложи предсрочно да паднат много правителства. Ще се наложи малцината свестни хора да направим онова, което не искаме - да се превърнем в чудовища. Иначе никога няма "да се оправим", както наивно казват старците. Ах, но някой е несъгласен с това? По дяволите всички страхливци, дори и почтените сред тях. ГЕРБ трябва да се свали от власт - а БСП и ДПС да не се връщат. Но кой да дойдел? Ами ние да вземем да дойдем. Властта е в ръцете на този, който има куража да я свали със свои усилия и на свой риск. И ако не сме ние, ще се намерят още по-дръзки престъпници, които да го направят. 

Българската държава, така или иначе, не съществува. Законите й не струват пукната пара. Институциите й не работят. Корупцията е повсеместна и струва вече не само пари и възможности, а и човешки животи. Всъщност всеки може да прави, каквото си иска, защото тук е територия без закон. Всеки, който търпи това, е страхливец и заслужава само презрение. Всеки, който си въобразява, че с престъпници може да се преговаря, е глупак и работи за тях. Правата ни зависят само от собствените ни юмруци. България трябва първо да бъде взривена, за да може изобщо да има шанса да се превърне в място за нормален човешки живот. Всеки, който при тези неприятни думи попита: "а ти какво правиш", си търси оправдание. А Бойко Борисов буквално трябва да бъде обесен на едно и също дърво с Миков, Местан и Пеевски. Затъкнете тази грозна истина в страхливите си гърла, приятели мои, и се засрамете от съучастническото си бездействие. И не се колебайте да заплашвате онези, които ви оскърбяват или лъжат. Създайте около себе си страха на непочтените, за да можете да закриляте честните хора. 

Ние, "копелетата на Сорос" трябва да диктуваме утрешната Конституция.



Гласувай:
9



1. leonleonovpom2 - Глишев, имам въпрос към тебе!
14.06.2015 13:21
Не е задължително да отговаряш
Откъде идва фамилията ти и какво означава?
цитирай
2. djani - Привърженик съм на лустрацията...
14.06.2015 13:40
Но не на наивните редови и правоверни комунисти, а на пресметливите бивши номенклатурни членове, които сега задкулисно, или не, управляват държавата. За това и написах статиите "Евтаназия за столетницата", "БСП - битка на богове и титани" и ред филипики срещу актуалните партийни лицемери и престъпници, управляващи държавата. Но съм убеден, че трябва да се преодолеят последиците на политиката им "Разделяй и владей" и честните привърженици на автентичното ляво и дясно да се обединят срещу националното им предателство...
цитирай
3. balebalev - Аз много отдавна разбрах,
14.06.2015 16:27
че протестите с плакати и скандиране са чисто губене на време. За да се изринат комунистическите олигарси и прочие сволоч, трябва кръвчица да се лее. А аз не съм готов копоите на комунистите да ми проливат кръвчицата, така че просто отидох на по-сигурно и приятно място. :)))
цитирай
4. mglishev - :)
14.06.2015 17:59
leonleonovpom2 написа:
Глишев, имам въпрос към тебе! Не е задължително да отговаряш:
Откъде идва фамилията ти и какво означава?


Западнобългарска е, в Македония и Трънско казват на Григоровците "Глишо", а един мой прадядо е бил Григор :) Това не е някаква тайна.
цитирай
5. staler - глишев, вашто задание е да играете ...
14.06.2015 18:09
глишев,вашто задание е да играете пърформънси на площада,за да няма място за автентични протести на автентични граждани.в тая връзка намали патоса,че току виж некои ти се върже и стане некоя беля.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей , благодаря ти!
14.06.2015 21:23
Никога нямаше да се сетя Какво нещо е диалектът, почти чужд език!
Желая ти успех!
цитирай
7. 1997 - Възмущение
15.06.2015 00:46
Смятам възгледи в които "Правата ни зависят само от собствените ни юмруци" за варварски, недемократични и неприсъщи на нормите в ЕС. Мисля, че и сред бушмените са осъдителни.
цитирай
8. mglishev - Аз пък
15.06.2015 16:06
смятам комунистическо-герберските поплаци за лицемерни.
цитирай
9. 1997 - "Българската държава, така или иначе, не съществува. Законите й не струват пукната пара."
15.06.2015 23:37
Спазването на закона е задължение, независимо дали го признава някой или не. Ето за това съществува циганията. Нямало закони. Ами започнете промяната, която искате да видите от себе си!
Някой си смятал, че ЗДП не съществува, карал без книжка пиян и убил трима. Престъпник, че и два пъти престъпник. Друг смята, че законът не съществува и иска да бие и да се лее кръв. Престъпник, три пъти престъпник!
цитирай
10. mglishev - Никой не се интересува
20.06.2015 09:33
от мненията на досадни червени тролове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625411
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата