Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2015 16:57 - МО ПРИЗНА : ПРАЩАМЕ ПОВИКВАТЕЛНИ НА ЗАПАСНЯЦИТЕ, НО НЕ ЗАЧ ВОЙНА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1134 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МО призна: Пращаме повиквателни на запасняците, но не за война image Няма мобилизация на резервисти и подготовка за война. Това се казва в съобщение на Министерството на отбраната, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи изявление от парламентарната трибуна, че в България тече военна мобилизация. От трибуната на Народното събрание той алармира, че служители на армията в много градове са получили повиквателни, с които са предупредени да се явят в случай на нужда.Сидеров свърза данните с посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България миналата седмица. Той направи паралел с нашето малцинство в Одеска област. БЛИЦ съобщи още във вторник, че жителите на украинското село Кулевча, което е населено 98 процента с българи, се обявиха против мобилизацията и отказаха да воюват в Донбас.
Ето какво се казва в съобщението на МО: 


"По повод изказването на лидера на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров Министерството на отбраната заявява:
България и Министерството на отбраната не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава. В изказването и изводите на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров няма нищо вярно.

Съгласно Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България и Наредба за военния отчет на български граждани и техника за мирно и военно време, приета с ПМС №167/30.07.2012 г., на военен отчет подлежат всички български граждани, преминали военна подготовка (бивши кадрови войници, сержанти и офицери, граждани, отбили наборна служба, и такива, които са изявили желание да придобият начална военна подготовка). Те участват в окомплектоването на военновременни формирования съгласно закона. Централното военно окръжие и неговите структури в страната извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка.

Проверката на списъците на ангажираните във военновременните формирования хора се налага заради отпадане по различни причини (болест, напускане на страната за дълъг период от време, гледане на дете до 3 г., навършване на пределна възраст за служба в запаса, промяна на постоянния им адрес и др.). В тези случаи структурите на Централно военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията. Това е ежедневна дейност, която се организира и изпълнява в мирно време съгласно изискванията на Закона за отбраната и Въоръжените сили.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316741
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031