Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 16:36 - САЩ и ЕС признаха независимостта на Крим.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 2560 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес САЩ приеха закон който забранява инвестициите в Крим. Преди два дни, същото на прави и ЕС. Международната преса гръмна, че демократичният свят е втвърдил позициите си спрямо Русия и е усилил санкциите спрямо нея.
А дали е така?
Категорично не, даже може да се каже, с голяма доза увереност, че ЕС и САЩ са в нокдаун и посягат към бялата кърпа за да я хвърлят на ринга. Интересното в случая е, че се налагат санкции на Крим, и то заради национализацията която се проведе на полуострова спрямо собствеността на украински фирми. Но не това е най-интересното в случая. Факта който провокира налагането на санкцийте е, че след налагането на национализацията, от Кримските власти не предприеха стъпки за овъзмездяване на потърпевшите украински собственици. 
Т.е. национализацията бе наказателна акция за престъпленията на украинските олигарси.
И така, от ЕС и САЩ наложиха някакво ембарго над инвестицийте в Крим, поради простата причина, че самият полуостров, след като му бе предоставена данъчна автономия от Русия, се превръща в поле на повишен инвеститорски интерес.
Което по същество означава, че ЕС и САЩ, индиректно признават териториалната независимост на Крим, правата му на самоопределяне, както и неговото държавно ситуиране.
Т.е., ЕС и САЩ приемат (индиректно) откъсването на Крим от Украйна, неговата независимост и решението му за присъединяване къв Р.Ф.
Но не е само това.
Скритото послание в случая, може да се представи по следният опростен начин:
Запада към Путин - Признаваме ситуацията с Крим и молим за смекчаването на санкциите от страна на Русия към нас поради влошаващата се икономическа ситуация от наложените ни санкций.




Гласувай:
10



1. bojinkata - Така е!!!!
20.12.2014 17:23
Така е!!!!
цитирай
2. анонимен - Уж един от принципите на евроатл...
20.12.2014 17:36
Уж един от принципите на евроатлантизма беше "Ненамеса във вътрешните работите на други държави", а на практика не остана място където световните чорбаджии да не си пъхат гагата.
цитирай
3. podvodni - Уж един от принципите на евроатл...
20.12.2014 18:10
kushel написа:
Уж един от принципите на евроатлантизма беше "Ненамеса във вътрешните работите на други държави", а на практика не остана място където световните чорбаджии да не си пъхат гагата.

Това е съвсем друга тема.
Но все пак, ненамесата във вътрешните работи се осъществява само когато дадена страна е съпричастна и споделя "цивилизационните ценности" спуснати по задкулисен път. Всичко останало се води борба против тиранията и диктатурата.
цитирай
4. olivie - Прав си, но не откриваш Америка
20.12.2014 18:46
Самото адресиране на санкции към Крим означава признаването му, но и отделно от РФ. Отделно от това Украйна е станала член на ООН без Крим. Борбата е за откъсване на Крим от РФ, но с минимални шансове за успех. Все пак ако е възможно, поради масово недоволство например, Крим би станал веднага член на ЕС, а покрай него и Украйна /толкова е важен за САЩ/ Това е моят прочит на намеците, отправени от ЕС и САЩ към Украйна. С война засега не става, ще пробват с глад и ако е необходимо после с война /те друго не знаят/. А ЕС се опасява, че гладните ще се юрнат насам, ако на територията на Украйна се води война. Такава геостратегия вече и на САЩ не е угодна. И по скоро биха взривили поне 1 атомна бомба в Украйна за да повторят друтия извесетен им сценарий - Чернобил. Такава в Крим не им изнася, защото излиза, че не е член на ООН, а е вече и част от РФ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3692762
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930