Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 22:08 - Не е ли тъпо, да можем да си купим чрез компютрите парфюм, обувки, друхи, инструменти и манджа, а да не можем да гласуваме чрез тях.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 2499 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 28.07.2014 22:09


Винаги съм се чудил, какви идиотски обяснения дават различни хора, само и само да не е поставен на дневен ред въпроса за електронния вот.


Мисля си, какво разбират онези изкуфели дъртаци от Конституционният съд, които се произнесоха, че електронният вот можел да внесе елемент на несигурност в системата и можел да се манипулира.


СТРАХОТНО. ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНА СИГУРНОСТ С ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ. ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ ОБАЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ ЦЕЛИ УРНИ С БЮЛЕТИНИ, КОГАТО ПРАВИЛНАТА ПАРТИЯ ПЛАТИ ДОСТАТЪЧНОТО ПАРИ. ТОГАВА НАИСТИНА ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ Е ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА НА ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ, ЗАЩОТО ДАЛАВЕРИТЕ ЩЕ СЕКНАТ.

Щели цели групи хора, които продават гласовете си да предоставяли на отделен човек тайния си код за гласуване и така изборите щели да бъдат компрометирани.

Страхотни аргументи. Все едно сега циганите и турците не ходят да гласуват под строй за точно определена партия! Какво по-различно има.

Целите на електронното гласуване са няколко:
  1. Да имаме пряка демокрация. То не че чрез хартията нямаме формално такова право, но историята показва, че народът дори и да му дадеш право да отиде в избирателната секция да гласува във връзка с някакъв въпрос, той няма да отиде или заради мързел или заради разходите, които трябва да направи или заради времето, което ще изгуби или заради усещането, че нещата са предопределени, тъй като се съмнява дали някой няма да подмени вота.
  2. Електронното гласуване въвежда пряката демокрация евтино и с такава лекота, с каквато нито една система няма възможност да се похвали. Помните ли преброяването. Над 4 милиона българи се преброиха използвайки интернет. КАКВО ПРЕЧИ  ДА ГЛАСУВАТ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ?
  3. Тогава можехме да помогнем на премиера примерно, да си избере кабинет. Не да го нагласят политическите сили, а да го нагласяме ние, избирателите. Нека да ни предлагат кандидатури, а ние ще избираме. Става лесно. Сядаме на компютрите и цъкаме плюсове и минуси. Който събере повече плюсове и по-малко минуси, той ще бъде министър. Само ние ще избираме министри и само ние ще ги освобождаваме. Премиерът няма да има власт над тях, нито пък някоя партийна централа. В такъв случай на тези хора няма да им остане нищо друго, освен да служат на нас, защото гилотината на нашето недоволство ще ги заплашва всеки месец и те ще вършат по-малко глупости;
  4. Няма по-развита форма на гражданско общество от това да се върнем у дома след работа, да се видим със семейството си, да изгледаме новините и да седнем за 5 минути на компютрите и да гласуваме по важни теми на нашето общество и за важни фигури. Сега политиците разискват въпроса за смяна на ръководството на БНБ. Защо те трябва да го правят това? Не можем ли ние да свалим когото трябва и да назначим когото ние сметнем за добре?
Колкото повече властта се централизира в едно или група лица, толкова повече народът стои настрана от този процес. Колкото повече народът е встрани от процеса по вземане на важните решения, толкова по-апатичен и конформистни става настроен. Колкото по-апатичен е, толкова по-непроизводителен и неефективен става. Колкото е по-непроизводителен и неефективен, толкова по-недоволен и мрънкащ става. Каквато е ситуацията сега. Така страната ни отслабва както във вътрешен план, така и по отношение на външните заплахи и толкова по-лесна плячка ставаме за вътрешни и външни неприятели. Така загиват държавите, империите и обществата, които са имали НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ОТНЕМАТ НА НАРОДА ПРАВОТО ДА ВЗЕМА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ. АТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, НА СВЕТА НЕ Е ИМАЛО СТРАНА, КОЯТО ДА ПОБЕДИ АТИНА. СПОМНЕТЕ СИ КАК АТИНЯНИТЕ СА ПОБЕДИЛИ САМИ ПЕРСИЙЦИТЕ В БИТКАТА КРАЙ МАРАТОН. ЕДНА ИМПЕРИЯ СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ ЕДИН ГРАД И ГУБИ БИТКАТА. НЯМА БИТКА, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН СРЕЩУ СВОБОДНИ ХОРА. КОГАТО ОБАЧЕ ОБЩЕСТВОТО НА АТИНА Е ДОПУСНАЛО НЕСПАЗВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА, ТОЙ Е СТАНАЛ ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ЧУЖДИ ЗАВОЕВАТЕЛИ.

МИСЛЯ СИ, КАК Е ВЪЗМОЖНО, АТИНЯНИТЕ ДА СА ИМАЛИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ С ПРЯК ИЗБОР И ДА ИЗБИРАТ СВОИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ. ПИСАЛИ СА НА СПЕЦИАЛНИ КАМЪЧЕТА ИЛИ КЕРЕМИДЕНИ КЪСЧЕТА "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ОПРЕДЕЛЕНА ЛИЧНОСТ. ОТ КАКВО МОЖЕМ ДА СЕ СТРАХУВАМЕ. ДОРИ И ВЕЛИКИЯТ ПЕРИКЪЛ Е ПОЛУЧАВАТ НЕГАТИВНИ МИНУСИ ОТ АТИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА. НИКОЙ НИЩО ДРУГО ПО-ДОБРО НЕ Е ИЗМИСЛИЛ. НО ДИКТАТОРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ИЗОБЩО НЯМАТ СМЕТКА ОТ ТАКЪВ ИЗБОР, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПОЛОЖАТ ГОЛЕМИ УСИЛИЯ, ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. СЕГА ПОЛАГАТ УСИЛИЯ ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ЗАДКУЛИСИЕТО, КОЕТО ИМ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ. ТЕ СЛУЖАТ НА ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ И ЗАТОВА НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ. ЗАДКУЛИСИЕТО РАЗПРЕДЕЛЯ РЕСУРСИТЕ, А НИЕ ЛАПАМЕ МУХИТЕ.

ЗАТОВА, НЕКА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ТОВА ЧУДО НА ИНФОРМАТИКАТА - ИНТЕРНЕТЪТ, КАТО ВЪВЕДЕМ ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ.



Гласувай:
1



1. 1997 - С чувство на гордост,
28.07.2014 22:31
че е вътрешен човек един блогър пишеше кои никове са гласували срещу него. Ако и тайната на вота е достъпна за администратора и неговите вътрешни хора...
ето какви простаци ще ни управляват.
цитирай
2. minevv - не
29.07.2014 09:48
тогава няма да плащат на 'ром'ите а само на един админ...
малоумна идея,
само кажете как хем ще се знае кои е гласувал. за да не гласува отново и как няма да се знае за кои е гласувал??
и да не може да се пробие?????
цитирай
3. kolevdobri - Чети повече и практикувай, преди да се произнасяш...
30.07.2014 00:31
minevv написа:
тогава няма да плащат на 'ром'ите а само на един админ...
малоумна идея,
само кажете как хем ще се знае кои е гласувал. за да не гласува отново и как няма да се знае за кои е гласувал??
и да не може да се пробие?????

...за неща, които не разбираш. Дали администраторът ще получи права или не, това зависи от този, който поръчва програмата. Ако това е ЦИК, може да се определи единен ключ, който да се активира при наличието на минимум 3 внесени от трима различни администратори пароли, за да се влезе в системата и да се провери кой как е гласувал. Може да се направи процедура тези администратори да са 10. Това би зависило от решението на ЦИК. А влизането в системата и проверката на това кой как е гласувал може да стане чрез писмена молба от всеки един избирател. Администраторите няма да могат да "четат" резултата, ако в програмата не са заложени тези правомощия. Според вас кантона Женева малоумна идея ли е осъществил, като през 2004г. близо 20% от гласоподавателите са гласували чрез компютрите си. Ако не разбирате нещо, това не е основание да го приемете за малоумно. Така правят първобитните хора. Надявам се, че след като имате блог тук, не сте от тях.
цитирай
4. minevv - хахахах колев
30.07.2014 09:50
вече веднъж ти писах... необучен парашутист си
и понеже си незнаещ=провери къде има електронен вот
а това дето си писал- изсмукал- само показва слабостите на това което говориш..
вота е таен-- не трябва да има данни кои как е гласувал
-програмирането ти е на ниво-имко смята и рисува-- което наистина е малоумно.
цитирай
5. kolevdobri - Минев, с какво се занимаваш, ако не е тайна?
30.07.2014 11:55
minevv написа:
вече веднъж ти писах... необучен парашутист си
и понеже си незнаещ=провери къде има електронен вот
а това дето си писал- изсмукал- само показва слабостите на това което говориш..
вота е таен-- не трябва да има данни кои как е гласувал
-програмирането ти е на ниво-имко смята и рисува-- което наистина е малоумно.

Имам усещането, че живееш в 20-ти век. Но първо ти липсва възпитание.
1. Вече ти казах, къде е имало електронен вот. Ако не те мързи, провери;
2. Вотът е таен, съгласно българското законодателство. Това, което аз предлагам е, чрез системата за електронен вот, всеки един от нас да може да провери, наистина системата дали правилно е зачела гласът му. Всеки да може да провери коректността на гласуването си. Сега можеш ли да провериш? Май не;
3. Не към казал, че съм програмист. Само че съм подписвал документи за покупка на електронна система за управление на процеси, със стойност доста нули;
4. И внимавай с коментарите и общите приказки - "незнаещ-изсмукал", "програмирането ти е на ниво-имко", "смята и рисува", "което е наистина малоумно". Можеш, ако искаш, да поработиш малко върху възпитанието си. Иначе като непредубеден читател оставам с убеждението, че нещо ти е липсвало през годините, за да използваш такъв език.
цитирай
6. kolevdobri - Тайната на вота ще бъде гарантирана.
30.07.2014 12:41
1997 написа:
че е вътрешен човек един блогър пишеше кои никове са гласували срещу него. Ако и тайната на вота е достъпна за администратора и неговите вътрешни хора...
ето какви простаци ще ни управляват.


С тази разлика, че ще има възможност всеки да провери коректността на вота. И най-важното - има следа от всеки, който влиза в системата. Няма лъжа и измама. Сега подменят цели изборни урни. Нали знаете за случаят, при който избирател се жалваше, че в определена секция е гласувал по един начин, а след това всички преброени бюлетини са се оказали само за една партия. Някъде в Кърджалийско ставаше дума. Тук има ли тайна на вота и какво му пука на човека за тайната, след като самият вот е подменен.
цитирай
7. minevv - да
30.07.2014 15:10
партиини парашутисти, със самочувстви е на знаещи ме дразнят
и от глупава теза, само грешни изводи..
Такива шеф чета ни докараха до тук.. така че , ,нямам милост..
бой по глупостта
Не само че не си програмист/ то и не можеш/, а нямаш понятие за информатика
А ел.гласуване последните години беше обсъдено на няколко срещи за ИТта.. там те е нямало... щяхме да пречим на дремката ти.
И като даваш съвет-- ти какво намери???? или ....
цитирай
8. kolevdobri - Продължаваш да си объркан и да се държиш като циник.
30.07.2014 15:57
minevv написа:
партиини парашутисти, със самочувстви е на знаещи ме дразнят
и от глупава теза, само грешни изводи..
Такива шеф чета ни докараха до тук.. така че , ,нямам милост..
бой по глупостта
Не само че не си програмист/ то и не можеш/, а нямаш понятие за информатика
А ел.гласуване последните години беше обсъдено на няколко срещи за ИТта.. там те е нямало... щяхме да пречим на дремката ти.
И като даваш съвет-- ти какво намери???? или ....


Това не ти помага, нито на разговора ни. Така губим време. Ето аз за какво се боря, защото не разбрах ти за какво се бориш. Вероятно ще се наложи да четеш някои неща отново, защото гледам, че четеш блога ми:
1. Боря се за пряка демокрация;
2. Боря за за електронно гласуване, като най-евтината, най-сигурната и най-бързата форма на проява на пряката демокрация;
3. Боря се за това, всеки да може да се кандидатира за някакъв държавен пост безплатно, след като отговаря на определени изисквания;
4. Боря се за това, примерна на всеки 3 месеца да имаме право да решаваме дали определен човек да продължи да заема определена длъжност или не. Така всеки, който ние сме избрали пряко чрез електронен вот, ще служи на нас, а не на политическите партии и лидерите им;
5. Боря се за това, важните въпроси в държавата да се решават от избирателите. Както казва Русо "Не е закон този нормативен акт, който не е одобрен от Суверена". Ние не сме одобрили нито един закон досега. Затова хората са демотивирани, защото никой не им дава възможност да участват в управлението на страната;
Простички неща нали? И разбираеми. Сега ми кажи, ти за какво се бориш?
СЕГА МИ КАЖИ ТИ КАКВО ИСКАШ, ЗАЩОТО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ТИ ДОТУК, НЕ РАЗБРАХ КАКВО ИСКАШ. Кажи: "Аз имам по-добър план, нека да ви го представя". Това е държане на възпитан и интелигентен човек, който иска да представи идеите си. Другото държане е на хейтър.
цитирай
9. minevv - da
30.07.2014 17:48
1.боря се за ПРЯКА демокрация подчинена на справедливостта... другото е понятия без съдържание
2.РАБОТЯ електронизацията да се възприема по-бързо в България
3. Знам/смятам, че това което предлагаш е опасно за всяка демокрация- да има следа кои за какво е гласувал
4.Смятам че народа е достатъчно необучен, че да му се дава пряко думата.. или както веднъж ми казаха- каква полза от референдума за белене, когато експертите/умните не ми обясниха беспристрастно за какво да гласувам...прави са
Русо не е критерии-- провалени са му идеите- фр.революция
И да..имам по-добро предложение- тимокрация /платон/
-по заслуги и достоинство, по опит и знания..
иначе - 2 глупака ще управляват умния... това е по-лошо от тирания или диктатура.
За лична отговорност--- но не пред тълпата- виж майдана.. никакъв разум.
За хейтъра- да, но срещу глупостта...
Не те обвинявам че исках злото за българия. но не е обмислено- и ще доведе до по-лошо.. припомни си 10/11...
'пътя към ада е остлан с добри намерения'
Радвам се че смени тона, за да можем да спорим
цитирай
10. kolevdobri - Вие сменихте тона, не аз, за което благодаря. Това е смислено обяснение, а не предишните.
30.07.2014 21:40
minevv написа:
1.боря се за ПРЯКА демокрация подчинена на справедливостта... другото е понятия без съдържание
2.РАБОТЯ електронизацията да се възприема по-бързо в България
3. Знам/смятам, че това което предлагаш е опасно за всяка демокрация- да има следа кои за какво е гласувал
4.Смятам че народа е достатъчно необучен, че да му се дава пряко думата.. или както веднъж ми казаха- каква полза от референдума за белене, когато експертите/умните не ми обясниха беспристрастно за какво да гласувам...прави са
Русо не е критерии-- провалени са му идеите- фр.революция
И да..имам по-добро предложение- тимокрация /платон/
-по заслуги и достоинство, по опит и знания..
иначе - 2 глупака ще управляват умния... това е по-лошо от тирания или диктатура.
За лична отговорност--- но не пред тълпата- виж майдана.. никакъв разум.
За хейтъра- да, но срещу глупостта...
Не те обвинявам че исках злото за българия. но не е обмислено- и ще доведе до по-лошо.. припомни си 10/11...
'пътя към ада е остлан с добри намерения'
Радвам се че смени тона, за да можем да спорим

На гениите като Русо, това им е работата - да гледат със столетия напред. На по-простосмъртните като нас, да гледаме с десетилетия напред. Много е трудно да определите кое е "справедливо" за да му се подчиним. Да, народът е достатъчно "необучен", но това оправдание ли е да не опитваме да го променяме? Какво не е харесвал Платон на демокрацията не знам, че е искал повече. Може би се е притеснявал как някой може да не харесва Перикъл, но това е демокрацията. Не вярвам да стане по-лошо. Жалко, че Естония ще го направят преди нас, а вече да много дръпнали напред. Имат вече над 900 услуги, които предлагат по електронен път на гражданите и са на път да въведат електронното гласуване в рамките на това десетилетие. Пак ще догонваме, защото не си вярваме.
цитирай
11. kolevdobri - Димитър Николов от Бургас дори иска и "квартален референдум"
30.07.2014 21:42
Браво на него. Така ще се размърдат хората, които са обезверени, защото сега нищо не зависи от тях. Нека не се страхуваме толкова от това, какво ще реши народът. Освен ако не сте политик и не ви стиска. Но пък политиците нямат страници тук в блога, така че спокойно...
цитирай
12. kolevdobri - Майданът в Киев не е народът.
30.07.2014 21:44
Защото ако беше, нямаше да има антимайдан. Там нещата са толкова обективни, колкото е обективен и Лениновия преврат през 1917 година. Ако има пряка демокрация, няма да има майдани, революции и други глупости. Те са следствие на това, че няма демокрация.
цитирай
13. minevv - do kolevdobri
31.07.2014 09:02
Molq, не ме обърквайте с друг.. тона е според събеседника.
И пак...
-демокрацията не е силен обществен строи
-естония не ми е критерии, а исландия
- да променяме народа- е твърде самолюбиво и самонадеяно
- -900 услиги.. не гласуване
-тайната на вота е свещена.. за демокрацията
- нета е културна революция... но не е промяна сам по себе си . а само нов инструмент/ помисли за писмеността/. Трябва да се оценява в съвкупност от всички еементи и да се има в предвид вероятните последствия.
-не реферндума/допитването ще активизира хората, а опита че нещо променят... ето ти 20 години демокрация- едни и същи муцуни...
- демокрацията е обречена..пиша ти го за пореден път- 2 глупака командват 1 умен.. това е обречено на неуспех
за пример да вземем твоята теза: хората сега не гласуват... не защото е умно. а защото са излъгани комформисти които ги мързи-- а сега ти искаш те да дават акъл.... припомни си референдума за белене.. някакъврезултат?????
глупака не трябва да дава мнение сам,, а само след дебат... за това ме ядосва и колегата Котев....толкова слабоумно прокарва тезата си/ не споря за тезата/ че чак досадно побутва незнаещите си читатели в обратна посока... все едно му плащат 'враговете му'!!
И майдана се приема за народ... колкото и да го оспорваме
- за да не сме голословни- почети платон и русо... аз съм ги минал навремето...
цитирай
14. 1997 - Наистина ли в Женева само 20 % са гласували електронно?
31.07.2014 14:44
Това е много малко. Другите 80% по- прости ли са?
цитирай
15. kolevdobri - Традиция, какво да се прави.
31.07.2014 22:41
1997 написа:
Това е много малко. Другите 80% по- прости ли са?

цитирай
16. kolevdobri - Его, огромно его. Нищо градивно.
31.07.2014 22:44
minevv написа:
Molq, не ме обърквайте с друг.. тона е според събеседника.
И пак...
-демокрацията не е силен обществен строи
-естония не ми е критерии, а исландия
- да променяме народа- е твърде самолюбиво и самонадеяно
- -900 услиги.. не гласуване
-тайната на вота е свещена.. за демокрацията
- нета е културна революция... но не е промяна сам по себе си . а само нов инструмент/ помисли за писмеността/. Трябва да се оценява в съвкупност от всички еементи и да се има в предвид вероятните последствия.
-не реферндума/допитването ще активизира хората, а опита че нещо променят... ето ти 20 години демокрация- едни и същи муцуни...
- демокрацията е обречена..пиша ти го за пореден път- 2 глупака командват 1 умен.. това е обречено на неуспех
за пример да вземем твоята теза: хората сега не гласуват... не защото е умно. а защото са излъгани комформисти които ги мързи-- а сега ти искаш те да дават акъл.... припомни си референдума за белене.. някакъврезултат?????
глупака не трябва да дава мнение сам,, а само след дебат... за това ме ядосва и колегата Котев....толкова слабоумно прокарва тезата си/ не споря за тезата/ че чак досадно побутва незнаещите си читатели в обратна посока... все едно му плащат 'враговете му'!!
И майдана се приема за народ... колкото и да го оспорваме
- за да не сме голословни- почети платон и русо... аз съм ги минал навремето...

цитирай
17. minevv - да kolevdobri
01.08.2014 09:00
а разговора ми с вас само го подхранва ;-))
А вашето предложение е деструктивно.. и не успяхте да го защитите
цитирай
18. kolevdobri - Добре г-н Минев, признавам ви за морален победител.
01.08.2014 10:27
minevv написа:
а разговора ми с вас само го подхранва ;-))
А вашето предложение е деструктивно.. и не успяхте да го защитите


Не успях да защитя мнението си пред вас. Може би ако бях много по-умен и образован, а вие много по-прост и необразован, щях да ви убедя. Но уви. Истината е друга. Вие сте недостижим в излагане на опортюнистични виждания, които аз не мога да оборя заради простичкия факт, че вие чувате само себе си. Възможно е това да е валидно и за мен - да чувам само себе си и да търся вината извън себе си. Не знам г-н Минев. Казвам само, че ви признавам за морален победител, за да не задръстваме повече ефира. Съжалявам, че вместо да се концентрирате върху ОБЩИТЕ НЕЩА ВЪВ ВЪЗГЛЕДИТЕ НИ, СЕ КОНЦЕНТРИРАХТЕ ВЪРХУ РАЗЛИЧИЯТА. Всеки може да намери кусури на другия. Вие започнахте с критика на моя статия. Може би все пак преди за започнете с критиката, можехте да намерите някакво положително зрънце истина и може би трябваше да кажете поне една добра дума, преди да се впуснете в критика, използвайки думи, целта на които беше да ме засегнете лично. Преживях много през този живот и съм научи едно - хората не са това, за което се представят. Вие г-н Минев не сте невъзпитан, въпреки, че изглеждате такъв. Просто сте малко повече напрегнат. Върнете се назад в написаното от вас самият - какви думи използвахте, за да характеризирате моята статия. Вие не бяхте настроен спрямо написаното в статията, а спрямо човекът, който я е написал. Не защитавахте идеи, а се опитвахте да "убиете" автора. На всеки му е съдено да порасне. Стига да се възползва от този шанс. Успех!
цитирай
19. minevv - хахаха
01.08.2014 17:46
доста евтин психо трик,,, не минавааа
уви- идеите живеят с хората
I ne забравяйте, че дискусията я водим поне в още един ваш пост... на същата тема..
може ли малко по сериозно
цитирай
20. kolevdobri - За вас е евтин трик за мен е скъп. Няма да споря повече. Не излагате идеи. Това е.
01.08.2014 20:13
minevv написа:
доста евтин психо трик,,, не минавааа
уви- идеите живеят с хората
I ne забравяйте, че дискусията я водим поне в още един ваш пост... на същата тема..
може ли малко по сериозно

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195923
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031