Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2009 12:05 - Въглеродната евгеника: Геноцидът заради околната среда си е геноцид
Автор: nwo Категория: Политика   
Прочетен: 6211 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 22.12.2009 12:07


Въглеродната евгеника: Геноцидът заради околната среда си е геноцид

Автор: Джеймс Корбет

Първите, които се изправят срещу голямо зло, винаги са най-смелите. Ако си сред първите, които изобличават някаква огромна несправедливост, в замяна получаваш присмех, презрение, дори ставаш обект на гонения. Днес е трудно да си представим колко смели са били първите робовладелци, поискали премахване на робството; първите мъже и жени, застъпили се за избирателните права на жените; първите активисти, поискали край на Апартейда. Все някога тяхната кауза се приема за справедлива и тези смели души днес се славят, често и посмъртно, като герои. Но в началото повечето хора не искат да ги признаят, както и да признаят пред себе си, че, макар несъзнателно, са в отряда на едно голямо зло. Така най-дивите несправедливости се оправдават просто защото са популярни. В наши дни също има такава популярна несправедливост. Тя се влива в нашата култура и се приема като кауза. Тя е обект на гореща вяра и се защитава страстно и с много сили – а ако се говори против нея, това води до риск от преследване и презрение. Но ние трябва да говорим против нея.

Плакат на човекомразната организация на Обединените нацииВ поредна кампания на Обединените нации хората недвусмислено са представени като зли чудовища.

Ужасната несправедливост на нашето съвремие тръгва от необикновено място: старомодните селища с охолните градини на британското висше съсловие от 19 век. Сред такъв декор е живял Франсис Галтон, джентълмен и учен, който е изследвал какви ли не дисциплини – от метеорологията до статистическите науки. След като братовчед му – Чарлз Дарвин, публикува „Произход на видовете“, Галтон става запленен от идеята, че „оцеляването на най-годните“ е не само между отделните видове, но и сред представителите на един вид. Тази идея става псевдонаука – проучване за предполагаемите расови характеристки на тази или онази група хора, като се опитва да обясни и защо различните хора по света са в положението, в което се намират.

Франсис Галтон съчинява “науката” евгеника.

За да потвърдят предразсъдъците и схващанията си, че са особено значими, Галтон и приятелите му се заемат с изследвания в нова област, наречена евгеника. Както се и очаква, заключенията са, че богатите и властниците са богати и заслужават власт, защото имат генетични превъзходства. Предлагат се и решения за подобряване на човешкия генофонд – благоденстващата горна класа да се размножава възможно най-много (за предпочитане между отделните аристократични семейства), за да се опази нейното превъзходство; и да се подсигури възможно най-малко размножение на долните класи. Тази лъженаука, подхранваща дивашките, расистки и елитарни интереси на богатата класа, става общоприета в Западния свят само в рамките на едно поколение. Скоро, държава след държава въвежда закони, позволяващи на правителствата да стерилизират тези граждани, които са смятани за „негодни“.

Истинските ужаси заради тези мисловни извращения започват, когато немски поддръжници на евгениката от института „Кайзер Вилхелм“, спонсорирани от фамилия Рокфелер, дават на нацисткия режим идеологическото извинение да развият идеята до нейното логично заключение. Много от немците, участвали в холокоста, са го правели, тъй като искрено са вярвяли на учените, че евреите, циганите, комунистите и хомосексуалистите са генетично низшестоящи и трябва да бъдат елиминирани от генофонда.

След Втората световна война, когато стават ясни пълните размери на касапницата в името на евгениката, псевдоучените трескаво търсят начини да оправдаят наново расистките и елитарните си глупости. Те открито пишат в списанията, издавани от техните някога уважавани евгенични общества, че занапред ще се наложи да продължат изследванията и практиките си чрез по-прикрити методи. Евгениката трябваше да се превърне в крипто-евгеника.

Това беше постигнато по няколко начина. Например „Британското евгенично общество“ просто промени името си на „Галтонски институт“. А пък „Американското евгенично общество“ се трансформира в „Съвет за популацията“ (Population Council) – организация, създадена от Джон Д. Рокфелер III, в която продължава да се прокарва същата политика за намаляване на населението от Третия свят; идеята е същата, само че сега там се борят с „пренаселването“, вместо с „лошите гени“.

Джулиън Хъксли, брат на прочутия писател, през 1945 година помага за учредяването на UNESCO. В основополагащия документ, наречен UNESCO: Its Philosophy and Its Purpose, той заявява, че една от ключовите цели на организацията ще е възраждането на евгениката, така че идеята зад нея отново да стане популярна. След това Хъксли, заедно с холандския принц Бернхард, който е бил и нацистки офицер от SS, основава Фондация World Wildlife.

В рамките на едно поколение науката отново е готова да ни убеждава, че единственият начин да се спаси човечеството е чрез спиране (или ограничаване) на размножаването: този път обаче хората не са плашени с евреите и циганите, а с въглеродния диоксид и промените в околната среда. Прикритието е друго, но като цяло текстовете на евгениката са си същите.

Според логиката на евгениката се е променило значението на човешкия живот. Вместо на живота да се гледа като на нещо ценно, желано, поддържано, защитавано и възхвалявано, хората вече са представяни като злокачествен рак, като нещо изконно зло, като нещо, което е тежест за света заради самото си съществуване. Това напълно обяснява и резюмира позицията на природозащитните движения: човешкият живот не е нещо, което трябва да се цени, а нещо, което трябва да се измерва във въглеродни единици и след това това да се съкращава.

Още плакати от пропагандната акция на Обединените нации, в която по “забавен начин” се прокарва посланието, при това написано черно на бяло, че хората са ужасяващи чудовища.

В мита за антропогенното глобално затопляне хората са едно препятствие за нормалното развитие на природата, а според фантазиите на поддръжниците на евгениката, Земята ще се спаси, щом хората измрат. И в двете идеологии (доколкото изобщо са различни) поголовният геноцид става нещо приемливо (осъществимо).

Сега „водачите на света“ се срещат в Копенхаген, за да решават бъдещето на вашия свят, на моя свят, света на нашите деца и внуци. Там предлагат реорганизация на световната икономика. Противниците на тези строги икономически мерки са притискани в ъгъла, за да си мълчат. Евгенични групи, прокламиращи популационен контрол, настояват ограничаването на емисиите от въглероден диоксид да се ползва и за ограничаване на раждаемостта в развиващите се страни. Хорът от безумци нараства всеки ден и сякаш скоро песента им ще достигне непоносимо кресчендо.

И сега, в тези тъмни времена, точно когато евгениката е на път да се завърши победоносния си поход, на сцената се появява вътрешен човек на университета в Нова Англия – истински герой – който разпространи електронни писма и документи, чрез които се изобличава целият мит за антропогенното глобално затопляне – така се криминализират и плановете за намаляване на въглеродния диоксид.

Не винаги е модерно да си против големите несправедливости.
Но е винаги правилно.



Източник: Corbett Report


Тагове:   околната,


Гласувай:
5



1. pomiqrat - Смени си фона страницата, че много ...
27.04.2010 10:51
Смени си фона страницата, че много дразни на очите като четеш
цитирай
2. анонимен - Четете "Протоколите"
24.10.2010 03:01
http://antimason.blog.bg
цитирай
3. анонимен - евгениката е ок!
15.02.2011 11:36
Няма лошо да се поизтребят малко цигани, евреи, масони, илюминати и депутати. По-малко паразити - по-добър генофонд!
цитирай
4. анонимен - Моят блог
03.07.2011 14:53
Здравейте!Прекрасен блог имате за споделяне на информация и мнения!Ако межетe,популяризирайте блогът ми!На 15 години съм.Имама познания в доста области,и слава-Богу,скоро ще издам книгата си! www.chovechestvotov.lgospot.com Благодаря Ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nwo
Категория: Политика
Прочетен: 1869842
Постинги: 49
Коментари: 415
Гласове: 285
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031